Izvor: RTS, 08.Feb.2024, 10:07

Богдановића издао шут у Бостону, Рајаковићев Торонто прекинуо серију пораза

Кошаркаши Бостона победили су Атланта хоксе резултатом 125:117 у НБА лиги, а репрезентативац Србије Богдан Богдановић меч је завршио са двоцифреним учинком иако га шут није служио. Никола Јовић је провео на паркету тек два и по минута у тријумфу Мајамија, док су Торонто >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << репторси Дарка Рајаковића савладали Шарлот и прекинули низ од три пораза.
Након серије од четири победе на свом паркету, Атланта је у Бостону нанизала други пораз у НБА лиги, а трећи када игра у гостима.
Добро су се Хокси држали у првом полувремену, ни у трећем кварталу нису дозволили Бостону да стекне недостижну предност, али су "келти" бољом игром у последњој деоници преломили меч у своју корист.
Репрезентативац Србије Богдан Богдановић утакмицу је завршио са 12 постигнутих поена, мада га шут није служио - био је прецизан тек пет пута из 18 покушаја (2/10 за три поена). Забележио је и шест скокова, три асистенције и једну украдену лопту за 35 минута на паркету.
Најефикаснији у тиму Атланте био је Садик Беј са 25 поена, док је Тре Јанг убацио 20 и поделио 10 асистенција, али уз идентичан учинак при шуту за три поена као и Богдановић (2/10). Оконгву и Џонсон су додали по 19 поена, обојица уз двоцифрен број скокова.
У победничкој екипи истакао се Порзингис са 31 постигнутим поеном, Вајт је убацио 21, а Тејтум један мање, уз девет скокова и седам асистенција.
Јовићу тек два и по минута у победи Мајамија Мајами је савладао Сан Антонио резултатом 116:104, наневши му пети узастопни пораз након којег је закуцан за дно табеле Западне конференције.
Играчи тима са Флориде сломили су ривала средином последње четвртине када су направили серију 8:0.
Српски кошаркаш Никола Јовић одиграо је тек последња два и по минута и за то време уписао само једну изгубљену лопту.
Тајлер Хиро је предводио Мајами са 24 постигнута поена, Адебајо је додао 20, Батлер 17, а двоцифрени су били још и Розир са 13 и Жакез Џуниор са 10 поена.
Код Спарса су по 19 имали Вејзел и Џонс, док је Вембањама остварио дабл-дабл учинак забележивши 18 поена и 13 скокова.
Рајаковићев Торонто прекинуо низ пораза Низ од три неуспеха у НБА лиги прекинули су Торонто репторси које са клупе предводи српски тренер Дарко Рајаковић, пошто су резултатом 123:117 надиграли нејаки Шарлот, којем је пораз од Канађана био девети узастопни.
Утакмицу је обележио кошаркаш домаће екипе Мајлс Бриџес, који је постигао 45 поена, али чињеница да је постао тек трећи играч у историји франшизе са таквим учинком на једном мечу није помогла Хорнетсима да избегну нови неуспех.
Бриџеса је са 20 постигнутих поена пратио Милер, док је Мартин убацио један мање.
Код гостију је Берет предњачио са 23 поена, а Квикли и Барнс су окончали утакмицу са по 18 поред свог презимена на семафору.
НБА лига, резултати:
Шарлот - Торонто 117:123
Вашингтон - Кливленд 106:114
Бостон - Атланда 125:117
Мајами - Сан Антонио 116:104
Филаделфија - Голден Стејт 104:127
Клиперси - Њу Орлеанс 106:117
Сакраменто - Детроит 120:133

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.