Izvor: RTS, 05.Feb.2024, 16:36

Осумњиченом за напад на Немању Бјелицу одређено полицијско задржавање

Кошаркаш Немања Бјелица доживео је непријатност у тржном центру "Галерија" у Београду када му је, према писању београдских медија, мушкарац пришао и вербално га напао. Прво сновно јавно тужилаштво у Београду саопштило је да је против осумњиченог за напад подигнута >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << кривична пријава и одређено му је полицијско задржавање у трајању од 48 часова.
Немања Бјелица је седео у једној дечијој играоници када му је пришао мушкарац који га је вербално напао и са маказама у руци упутио претње. Узрок сукоба није познат.

Прво сновно јавно тужилаштво у Београду саопштило је да је против Н. П. подигнута кривична пријава због постојања основа сумње да је извршио кривично дело Угрожавање сигурности из члана 138. став 1 Кривичног законика.
Осумњиченом је одређено задржавање у трајању од 48 часова, јер постоје околности које указују да ће ометати поступак утицајем на сведоке, наводи се у саопштењу и додаје да је осумњичени приликом саслушања негирао напад.
Тужилаштво саопштава и да ће у даљем току доказног поступка бити саслушан оштећени Н. Б. као и потенцијални очевици, а биће прегледани и снимци сигурносних камера. Након извођења свих доказа, биће донета одлука о даљем поступању.
Бјелица се прошлог лета вратио у Црвену звезду, био је на припремама са црвено-белима, али није одиграо ниједан званичан меч.
Српски кошаркаш је био МВП Евролиге 2015. године, док је играо за Фенербахче, са којим је освојио и европску титулу.
У сезони 2021/22. постао је са Голден Стејт вориорсима шампион НБА лиге.
Током каријере играо је још за Басконију, Минесоту, Сакраменто и Мајами.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.