Izvor: RTS, 02.Feb.2024, 17:18

Ватерполо репрезентација Србије отпутовала на у Доху

Ватерполо репрезентација Србије отпутовала је на Светско првенство у Дохи, које је на програму од 5. до 17. фебруара.
После учешћа на првенству Европе у Загребу и освојеног седмог места, пред ватерполистима Србије је циљ обезбеђивања олимпијске >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << визе.

Србија је на Светском првенству у групи са Јапаном, Црном Гором и САД са којима ће играти 5, 7. и 9. фебруара.
"Група је јака, најуједначенија на првенству. Нама је у глави само Јапан. Морамо да будемо опрезни јер су у Фукуоки показали да са сваким тимом могу бар три четвртине да буду равноправни. Црна Гора и САД су одличне екипе. Црна Гора је рецимо два пута била успешнија од Хрватске, у Фукуоки и Дубровнику. Америка је све боља, велики број играча је запажен у европским клубовима. Јапан и Америка имају олимпијску визу, Србија и Црна Гора тек треба да је освоје", изјавио је Страхиња Рашовић.
На списку селекције Србије се налазе: Бранислав Митровић (Туркван), Душан Мандић (Ференцварош), Немања Убовић (Вуљагмени), Страхиња Рашовић (Вашаш), Виктор Рашовић (Нојзи ла Сек), Никола Јакшић (Нови Београд), Сава Ранђеловић (Вашаш), Радомир Драшовић (Нови Београд), Немања Вицо (Приморац), Ђорђе Лазић (Бреша), Ђорђе Вучинић (Нови Београд), Радослав Филиповић (Орадеа), Лука Гладовић (Партизан), Никола Лукић (Нови Београд) и Петар Јакшић (Партизан).

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.