Izvor: RTS, 31.Jan.2024, 21:17

Легендарни шпански кошаркаш Марк Гасол "окачио патике о клин"

Шпански кошаркаш Марк Гасол на конференцији за медије у Барселони рекао је новинарима да је одлучио да заврши професионалну каријеру.
Током претходних 20 година његове каријере искусни центар наступао је за Барселону, Ђирону, Мемфис, Торонто са >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << којим је био НБА шампион и Лос Анђелес лејкерсе.
Шпанац је три пута био учесник НБА Ол-стар викенда и једном члан најбоље петорке лиге.
Гасол је у НБА лиги забележио 12.514 поена, a 25. јануара 2017. године направио је и други најбољи поентерски учинак неког Шпанца у НБА лиги када је убацио 42 поена екипи Торонта.
Са националном селекцијом је два пута био светски и европски првак, док је узео два сребра на Олимпијским играма и једно на Евробаскету. Две бронзе на европским првенствима такође је освојио са репрезентацијом Шпаније.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.