Izvor: RTS, 24.Jan.2024, 14:07

Кинеска тенисерка Ћинвен Џенг после преокрета до полуфинала Аустралијан опена

Кинеска тенисерка Ћинвен Џенг пласирала се у полуфинале Аустралијан опена, пошто је у четвртфиналу у Мелбурну победила Рускињу Ану Калинскају са 2:1 (6:7 (4:7), 6:3, 6:1). Кинеска тенисерка ће по први пут у каријери играти у полуфиналу једног гренд слем турнира. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Џенг, која је 15. тенисерка света, надиграла је Калинскају, која је 75. на ВТА листи, после сат и 20 минута игре.

Калинскаја је после велике борбе добила први сет у тај-брејку резултатом 7:4. Кинеска тенисерка је заиграла ангажованије у наставку меча. Џенг је својој ривалки у наредна два сета препустила само четири гема и заслужено је стигла до победе.
Кинескиња ће у полуфиналу првог гренд слем турнира сезоне играти против Украјинке Дајане Јастремске, која је раније данас савладала Чехињу Линду Носкову 6:3, 6:4.
У другом полуфиналу Аустралијан опена састаће се Белорускиња Арина Сабаленка и Американка Коко Гоф.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.