Izvor: RTS, 19.Jan.2024, 09:13

Фаворити успешни шестог дана Аустралијан опена - Циципас и Синер убедљиви

Шести дан Аустралијан опена почео је без изненађења у мушкој конкуренцији, с обзиром на то да су сви фаворити изборили пласман у осмину финала.
Руски тенисер Карен Хачанов је после велике борбе и два тај-брејка успео да савлада Чеха Томаша Махача >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << резултатом 3:1, по сетовима 6:4, 7:6 (7:4), 4:6, 7:6 (7:5).

Његов противник у борби за четвртфинале биће Јаник Синер. Италијан је прилично лако и без превише утрошеног времена победио Аргентинца Себастијана Баеза са 3:0, по сетовима 6:0, 6:1, 6:3.
Други познати дуел осмине финала чине Стефанос Циципас и Тејлор Фриц. Грк је у три сета, након нешто више од два сата игре савладао Француза Луку Ван Aша по сетовима 6:3, 6:0, 6:4.

Са друге стране, Фриц је имао нешто више проблема у дуелу са Мађаром Фабијаном Маросаном. Славио је након преокрета у четири сета, по сетовима 3:6, 6:4, 6:2, 6:2.
Што се женске конкуренције тиче, убедљиве победе забележиле су актуелна шампионка Арина Сабаленка и Американка Коко Гоф.
Рускиња није препустила ниједан гем Украјинки Лесији Цуренко, док је Гоф савлдала сународницу Алишу Паркс са 6:0, 6:2.

Пласман у осмину финала забележиле су и Аманда Анисимова, Мира Андрејева, Марта Костјук и Магдалена Фрех.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.