Izvor: RTS, 18.Jan.2024, 20:36

Минут ћутања за Дејана Милојевића уочи утакмице Црвена звезда - Басконија

Утакмица између Црвене звезде и Басконије почела је минутом ћутања у част српског тренера и некадашњег кошаркашког репрезентативца Дејана Милојевића који је преминуо.
Утакмица 22. кола Евролиге у "Штарк арени" у Београду почела одавањем почасти >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << освајачу титуле првака Европе са Југославијом 2001. године.

Милојевић је преминуо од последица срчаног удара у 47. години.
Каријеру је започео у Беовуку, након чега је наступао у ФМП-у, Будућности, Партизану, Валенсији, Галатасарају, па опет у Партизану. Милојевић је стигао у Партизан 2004. године, где се задржао две сезоне, под вођством Душка Вујошевића освојио две титуле Јадранске лиге.
Био је два пута најбољи стрелац АБА лиге и три пута МВП. Изабран је у другу по квалитету европску петорку 2004. године.
После успешне играчке каријере постао је и тренер. Највећи траг оставио је на клупи Меге, коју је водио од 2012. до 2020. године. Потом је преузео Будућност, у којој се кратко задржао.
Последњи ангажман имао је у Сан Франциску, где је био помоћни тренер Стиву Керу. Са екипом је 2021. године освојио НБА титулу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.