Izvor: RTS, 17.Jan.2024, 23:19

Почела друга фаза Европског првенства у рукомету - победе Швеђана, Данаца и Португалаца

Рукометаши Шведске били су бољи од Словеније резултатом 28:22 у мечу друге фазе Европског првенства које се одржава у Немачкој.
Шведска је од самог почетка била бољи ривал и рутински је успела да савлада незгодну Словенију, чиме се изједначила са >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Данском која се налази на првом месту у групи.

Швеђани су овом победом дошли до четвртог бода, док Словенци остају на два поена које су пренели из прве рунде.
Најефикаснији играч меча био је Швеђанин Лукас Пелас са осам погодака, док је највише голова за Словенију постигао Алекс Влах који се седам пута уписао у листу стрелаца.

Данска у другом полувремену „сломила“ Холандију Данска је оправдала улогу фаворита и убедљиво је победила Холандију са 39:27.
Данци су овом победом стигли до четвртог бода, док је Холандија и даље без бодова.

Питање победника решено је у другом полувремену када је Данска подигла ниво игре, док су Холанђани, који су се добро држали у првом делу, остали без решења у нападу.
Матијас Гидсел је са 10 голова предводио Данску, док се са друге стране истакао Рутгер тен Верде са осам погодака
Португал бољи од Норвешке Рукометаши Португала су у првом мечу дана савладали Норвешку резултатом 37:32.
Упркос томе што је Португал диктирао темпо од самог почетка, Норвешка се није предавала, али није успела да у завршници дође до преокрета.

Португал је на тај начин дошао до првих бодова у другој рунди такмичења, док ће Норвежани шансу за прву победу у другој фази морати да траже у наредном мечу.
Најефикаснији у победничкој екипи био је Педро Портела са осам голова, док је гол мање за Норвежане постигао Александре Блонз.
У наредном колу, Португал ће се састати са Словенијом, Норвешка са Холандијом, док ће у великом дербију снаге одмерити Данска и Шведска.
Прва група:
1. Мађарска 2
2. Француска 1
3. Хрватска 1
4. Аустрија 1
5. Немачка 0
6. Исланд 0
Друга група:
1. Данска 4
2. Шведска 4
3. Португалија 2
4. Словенија 2
5. Норвешка 0
6. Холандија 0

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.