Izvor: RTS, 17.Jan.2024, 22:30

Пети дан Аустралијан опена - Кецмановић против Штруфа у борби за треће коло

Српски тенисер Миомир Кецмановић игра у ноћи између среде и четвртка меч другог кола Аустралијан опена против Немца Jанa Ленардa Штруфa. Дуел је други на програму на терену број 7 и неће почети пре 3.00 сата по средњоевропском времену.
Након првог >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << кола Аустралијан опена, Србија је остала на два представника у Мелбурну - оба у мушкој конкуренцији. Новак Ђоковић је победом над Алексејем Попирином већ изборио пласман у трећу рунду, а петог дана такмичења исто ће покушати да уради и Миомир Кецмановић.

Српски тенисер је у првом колу био бољи од Јапанца Јосукеа Ватанукија (3:1), а противник у другом биће му Jан Ленард Штруф.
Немац је у првој рунди првог гренд слема у сезони био бољи од аустралијског тенисера Ринкија Хиџикате са 3:2 у сетовима (3:6, 6:3, 6:2, 6:7, 7:6). Меч је трајао скоро четири сата.
Кецмановић и Штруф су до сада одиграли два међусобна дуела, а оба је добио тренутно 25. играч на АТП листи. Немац је 2019. у осмини финала турнира у Штутгарту победио Кецмановића 2:0 (6:2, 6:2), а онда је исте године славио и у првом колу турнира у Базелу, поново са 2:0 у сетовима (6:4, 6:2).
Јан Ленард Штруф (33) никада није освојио АТП турнир, а у Мелбурну никада није стигао даље од другог кола. Најбољи пласман му је 21. место на АТП листи.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.