Izvor: RTS, 17.Jan.2024, 15:37

Ђоковић: Надам се да ће ми форма бити све боља како турнир буде одмицао

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић изјавио је да је задовољан пласманом у треће коло Аустралијан опена и додао да се нада да ће бити у све бољој форми како турнир у Мелбурну буде одмицао.
Ђоковић се пласирао у треће коло Аустралијан опена, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << пошто је у другом колу савладао домаћег тенисера Алексеја Попирина 6:3, 4:6, 7:6/7:4, 6:3.

"Био је бољи у другом и трећем сету, моментум се променио у тај-брејку и то су невероватне ствари које доноси тенис. Убацио сам неку лопту више од њега. Сервирао је сјајно, тактички се одлично спремио, заслужује аплауз. Са неким интезитетом у фазама јесам играо на високом нивоу, искористио сам играчки план и задовољан сам проласком у треће коло", рекао је Ђоковић по завршетку меча.
Ђоковић је остварио јубиларну 30. узастопну победу у Мелбурну.
"За мене је јако важно да идем што је даље могуће, да извучем најбољу форму. У првим колима је најтеже, ту су тенисери који немају шта да изгубе, играју своје најважније мечеве. То су добри тенисери, увек некако нађем начин да добијем меч у четири сета. Надам се да ће ми форма бити све боља како турнир буде одмицао", истакао је српски тенисер.
Ђоковић је осврнуо и на атмосферу на трибинама. Поједини навијачи су добацивали српском тенисеру током меча.
"Доста је било проблема између првог и другог сервиса. Морам да прихватим неке ствари, било је фрустрација, добацивали су са трибина. Позвао сам једног доле да ми се супротистави у дуелу један на један. Извинио ми се са даљине, дешава се то", истакао је Ђоковић.
Најбољи тенисер света је на крају говорио и о свом здравственом стању.
"Дефинитивно није најбоље могуће у овом тренутку. Имао сам толико сличних ситуација у својој каријери, носим се са тим", закључио је Ђоковић.
Ђоковић ће у трећем колу Аустралијан опена играти против Аргентинца Томаса Мартина Ечеверија.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.