Izvor: RTS, 17.Jan.2024, 09:10

Познати учесници главне рунде Европског првенства у рукомету - Шпанија изненађење у прелиминарној фази турнира

Завршена је прелиминарна фаза Европског првенства у рукомету. Познати су учесници главне рунде такмичења. Тимови су подељени у две групе и потом ће се по два најбоља тима борити за финале.
Репрезентације су смештене у две групе. Утакмице Прве групе >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << биће одигране у Келну, а мечеви Друге групе играће се у Хамбургу.
Једино изненађење на првенству Европе је направила Шпанија завршетком учешћа у прелиминарној фази, иза Хрватске и Аустрије у групи Б.
Систем такмичења на 16. шампионату Европе сачињен је из три фазе - премилинарне, главне и завршне. По две првопласиране селекције у прелиминарној рунди из група А, Б и Ц оствариле су пласман у главну рунду и смештене су у Прву групу, док су тимови из Д, Е и Ф група део Друге групу главне рунде.
Прва група:
1. Мађарска 2
2. Француска 1
3. Хрватска 1
4. Аустрија 1
5. Немачка 0
6. Исланд 0
Друга група:
1. Данска 2
2. Шведска 2
3. Словенија 2
4. Холандија 0
5. Норвешка 0
6. Португалија 0
Селекције су пренеле бодове, а по две провласиране касније ће играти полуфинале шампионата Европе,

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.