Izvor: RTS, 15.Jan.2024, 16:56

Мирко Радовић пред меч са Србијом: Желимо да се победом опростимо од ЕП

Капитен рукометне репрезентације Црне Горе Мирко Радовић изјавио је данас да ће његов тим учинити све да победи Србију у мечу последњег, трећег кола групе Ц на Европском првенству у Немачкој.
Црна Гора је последња на табели групе Ц без бодова, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << пошто је поражена од Мађарске (24:26) и Исланда (30:31). 
Црногорска селекција после два одиграна кола нема никакве шансе за пласман у наредну фазу ЕП.
"Сваки меч за Црну Гору играмо као да нам је последњи у животу, тако ће да буде и против Србије", рекао је Радовић, преносе подгоричке Вијести.
Прво место на табели групе Ц држи Мађарска са четири бода. Ова селекција је изборила пласман у наредну фазу ЕП. Исланд је други са три бода, а Србија је трећа са једним.
Пласман у наредну фазу континенталног шампионата избориће по две првопласиране селекције из сваке групе.
"За нас је континуитет учешћа на великим такмичењима све, од тога живимо, од тога се прави и култ репрезентације. Самим тим желећемо и против Србије да идемо на победу како бисмо обезбедили повољније место у баражу за СП, а и да се на прави начин опростимо од шампионата. Спремићемо се најбоље и дати све за победу", додао је Радовић.
Он се осврнуо на мечеве против Мађарске и Исланда.
"Мало су се емоције слегле, а просто је невероватно да након такве две утакмице немамо бодова и да ће прво и последње место у групи одлучивати једна или две лопте. Знали смо да ће група бити паклена, а ето ми смо ти који нису имали среће. Имаћемо доста времена да анализирамо ова два меча, а сада још водимо рачуна о утакмици која нам је преостала на ЕП. Али и раније сам рекао да сам поносан на ове момке и част је што сам део овакве групе која на прави начин увек презентује Црну Гору", нагласио је Радовић.
Утакмица између Црне Горе и Србије биће одиграна у уторак од 18 часова у Минхену, док ће се од 20.30 сати састати Исланд и Мађарска.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.