Izvor: RTS, 14.Jan.2024, 15:02

Ђоковић: Прижмић играо сјајно, много тога ми је пролазило кроз главу

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић изјавио је у Мелбурну да је имао веома захтеван меч против Хрвата Дина Прижмића у првом колу Аустралијан опена и додао да је свестан да је морао да игра боље и агресивније.
Новак Ђоковић је у Мелбурну у првом >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << колу Аустралијан опена победио Прижмића са 3:1 (6:2, 6:7 /5:7/, 6:3, 6:4), у мечу који је трајао четири сата и један минут. После дуела је имао пуно хвале за младог хрватског тенисера.

"Заслужује сваку похвалу, аплауз и поздрав који је добио вечерас. Невероватан играч, у тој фази своје каријере тако је зрео за своје године. Ово је његов моменат, пошто је играо сјајно. Показао је сјајан менталитет и истрајност. И у трећем и у четвртом сету, који је изгубио. Натерао ме је да много трчим. Много тога ми је пролазило кроз главу. Конструисао је поене, користио је своје прилике од момента када је изашао на терен. Волим како користи сваки део терена. Невероватно се брани. С обзиром да има 18 година и никада није играо на овако великој сцени. желим да будем у његовом боксу, надам се да ће ме позвати јер знам да ће урадити велике ствари у каријери", рекао је Ђоковић на терену после меча.
Српски тенисер је признао да је имао проблема на мечу са талентованим хрватским тенисером.
"За некога ко има 36 година, прилично сам добро почео. Покушавам да уживам на терену. Било је другачијих момената у овом мечу, врло физички захтеван меч, било је доста проблема, било је и клизаво. Мучио сам се, на једној страни имате благ поветарац који дува у леђа. Имао сам добре моменте, свестан сам да сам могао да играм и боље и агресивније. Овде сам из године у годину, увек сам имао кратке припреме и сада имам прилику да се мало дуже припремим за следећи меч", истакао је најбољи тенисер света.

На трибинама је био и легендарни амерички тенисер Андре Агаси, који је некада тренирао Ђоковића.
"Хвала ти пуно за све што си учинио. Било је 4:0 и 30:30, а онда сам изгубио три гема. То није било због тебе, него је моја кривица, али инспирисао си ме својим присуством", рекао је српски тенисер Агасију.
Ђоковић брани титулу на Аустралијан опену, пошто је прошле године у финалу победио Грка Стефаноса Циципаса. Српски тенисер ће у Мелбурну покушати да стигне до 11. титуле на Аустралијан опену и 25. гренд слем трофеја у каријери.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.