Izvor: RTS, 10.Jan.2024, 23:33

Барселона боља од Олимпијакоса, Калинић одличан

Кошаркаши Барселоне савладали су Олимпијакос на домаћем терену резултатом 86:78 у оквиру 20. кола Евролиге. У последњој утакмици кола, Макаби је савладао Виртус
У узбудљивој завршници Барселона се боље снашла, а утакмица је преломљена кошем Николе >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Калинића на минут пре краја када је Барселона дошла до пет поена предности. 

Најефикаснији играч утакмице био је Алек Питерс са 22 поена, а пратио га је Најџел Вилијамс-Гос са 12 постигнутих поена. Џабари Паркер био је најефикаснији у редовима Барселоне са 21 поеном, а Вили Ернангомез је додао 16. Српски репрезентативац постигао је 13 поена, чему је додао два скока и четири асистенције. 
Барселона се тренутно налази на другом месту са скором 14:6, док је Олимпијакос седми са скором 11:9.
Тим Рожера Гримауа већ у петак од 20.30 очекује дуел са екипом Жалгириса који ће се такође одиграти у Блауграни. Олимпијакос у петак гостује Басконији у истом термину. 
Макаби у трећој деоници сломио Виртус Егал утакмица виђена је у првом полувремену дуела две екипе које имају високе амбиције ове сезоне, да би израелски представник бољом игорм у наставку успео да реши утакмицу у своју корист и изједначи се на табели са Фенербахчеом и Панатенаикосом.
Најефикаснији играч утакмице био је Марко Белинели са 24 поена, а пратио га је Исаија Кординије са 13 кошева. У екипи Макабија истакао се Вејд Болдвин са 22 поена, док је Џон Дибартоломео забележио 16.
Макаби се тренутно налази на шестом месту са скором 12:8, док је Виртус пао на треће место са скором 14:6.
"Понос Израела" ће у петак гостовати Партизану од 20.30, док ће Виртус истог дана одмерити снаге са екипом Анадолу Ефеса од 18.30.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.