Izvor: RTS, 02.Jan.2024, 15:02

Зорана Аруновић и Дамир Микец поново најбољи међу стрелцима

За најбоље стрелце протекле године у избору Стрељачког савеза Србије изабрани су Зорана Аруновић у женској и Дамир Микец у мушкој конкуренцији, док је признање за најбољег тренера године освојио Дамиров брат Горан Микец.
Српским репрезентативцима >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у стрељаштву Зорани Аруновић и Дамиру Микецу је ово треће узастопно признање које су заслужили низом сјајних резултата и освојених медаља током протекле године.

Прослављени тандем стрелаца остварили су по неколико пласмана у финала на великим такмичењима, а освојили и медаље у екипној конкуренцији на Европском првенству.
Као чланови микс пара, златне медаље изборили су на Светским куповима у Рио де Жанеиру и Лими и на Европском првенству у Талину, а сребрне на Светским куповима у Бакуу и Каиру.
У појединачној конкуренцији Зорана Аруновић је на Светском купу у Каиру стигла до сребра, а ма финалу Светског купа у Дохи је била на корак од одличја, заузевши четврто место.
Српски стрелац Дамир Микец је протекле године постао европски првак и светски вицешампион пиштољем у појединачној конкуренцији. Један је од свега неколико стрелаца који су у 2023. дошли до победничког постоља и на Европском и на Светском шампионату у појединачној дисциплини. У ризницу је додао и злато на Светском купу у Лими, а тренутно је восећи на светској ранг листи стрелаца.
Лазар Ковачевић (Јагодина 92), освајач сребра ваздушном пушком на финалу Светског купа у Дохи, заслужио је прво место на ранг листи најбољих сениора стрелаца пушком. Истим оружјем у женској конкуренцији најуспешнија је била Теодора Вукојевић, која је ове године оборила европски јуниорски рекорд квалификација у гађању малокалибарском пушком из тростава. Овај успех остварила је на Европским играма у Вроцлаву, на којима је у финалу била пета. Теодора и Лазар су најбољи српски стрелци пушком били и у 2022. години.
Пету годину за редом прво место на ранг листи клубова освојио је крагујевачки „Чика Мата“, а сачињене су и листе најбољих стрелава по свим категоријама. 
Стручна комисија Стрељачког савеза Србије је саставила, а Управни одбор прихватио листе најбољих појединаца по категоријама и оружју.
Првопласирани на ранг листама најбољих појединаца
Пушка
Сениори: Лазар Ковачевић (Јагодина 92), Сениорке: Теодора Вукојевић („Чика Мата“), Јуниори: Алекса Ракоњац (Панчево 1813), Јуниорке: Љиљана Цветковић (Ниш 1881), Млађи јуниори: Стефан Аговић („Драган Јевтић Шкепо“), Млађе јуниорке: Љиљана Цветковић (Ниш 1881), Кадети: Стефан Аговић („Чика Мата“), Кадеткиње: Анастасија Живковић (Гатос), Пионири: Михајло Кресојевић (Младост), Пионирке: Анастасија Живковић (Гатос).
Пиштољ
Сениори: Дамир Микец (Полицајац), Сениорке: Зорана Аруновић (Олимпик 011), Јуниори: Лука Милошевић (Академац), Јуниорке: Мелани Ђорђевић (Бор 030), Млађи јуниори: Лука Милошевић (Академац) и Матеја Трипковић („Алекса Дејовић“), Млађе јуниорке: Марта Нововић („Драган Јевтић Шкепо“), Кадети: Урош Гајић (Ниш 1881) и Матеја Трипковић („Алекса Дејовић“), Кадеткиње: Олга Стојановић („Алекса Дејовић“), Пионири: Тони Гризељ („Алекса Дејовић“) и Василије Николић (Колубара), Пионирке: Николина Глишић (Ваљево 1880) и Софија Ракић (Полицајац).
Најуспешнији клубови: 1. „Чика Мата“ 1.279,64 , 2. Полицајац 1.128,33 , 3.Олимпик 011 699,66, 4. Нови Сад 1790 636,32, 5. Академац 425,33, 6. Партизан 410,99, 7. Нови Београд-Ушће 400,66... (рангирано је укупно 37 клубова).

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.