Izvor: RTS, 01.Jan.2024, 22:34

Србија против Чешке за пласман у четвртфинале Јунајтед купа у Перту

Мушко-женска тениска репрезентација Србије игра у уторак од 03.00 сата ујутру по средњоевропском времену против Чешке други дуел у групи Е Јунајтед купа у Перту. Противник Новака Ђоковића биће Јиржи Лехечка, а Олга Даниловић ће играти против Маркете Вондрушове. Након >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << два сингла, на програму је дубл мешовитих парова. За сигуран пласман у четвртфинале, Србији је потребна победа.
Сваки дуел Јунајтед купа састоји се из два сингл меча (у мушкој и женској конкуренцији) и дубла мешовитих парова. Сви мечеви се играју на два добијена сета (трећи сет дубла је супер тај-брејк до 10), а победник је репрезентација која прва оствари две победе.
Србија је у групи Е са Кином и Чешком, а након победе над Кинезима, која је извојевана у дублу, у уторак рано ујутру по средњоевропском времену одмериће снаге са репрезентацијом Чешке.
Ривал Новака Ђоковића, први пут у каријери, биће Јиржи Лехечка, 31. тенисер света, док ће Олга Даниловић играти против Маркете Вондрушове, актуелне шампионке Вимблдона и седме тенисерке на ВТА листи.
Планирано је да први меч почне у 03.00 сата по средњоевропском времену, а пропозицијама такмичења није стриктно одређено да ли ће на терен први тенисери или тенисерке, па је распоред подложан договору и променама.
Уколико дуел буде изједначен после два сингла, победника ће одлучити дубл мешовитих парова.
У случају да нека од репрезентација поведе 2:0 и обезбеди укупан тријумф, дубл ће свакако бити одигран јер се за коначан пласман у групи рачуна свака победа, сваки освојен сет, па и гем ако буде неопходно.
Србији потребна победа за пласман у четвртфинале Србија је у првом колу, последњег дана 2023, победила Кину 2:1, али су Кинези претходно били бољи од Чешке резултатом 3:0, што значи да репрезентација Србије мора да победи Чешку да би завршила као прва у групи и обезбедила сигуран пролазак у четвртфинале Јунајтед купа.

Пласман у четвртфинале обезбедиће првопласирани из свих шест група, уз две најбоље другопласиране репрезентације. Домаћин полуфинала и финала биће Сиднеј.
Уз Новака Ђоковића и Олгу Даниловић, у српској селекцији су још Хамад Међедовић, Никола Ћаћић, Наталија Стевановић и Дејана Радановић.
Јунајтед куп - замена за АТП куп, наследник Хопман купа Први Јунајтед куп одржан је пре годину дана, а у календару је заменио АТП куп који је игран од 2020. до 2022. године. Премијерно издање тог такмичења освојила је Србија.
Јунајтед куп по формату надметања мушко-женских тениских репрезентација наставља традицију Хопман купа, који је од 1989. до 2019. игран управо у Перту, мада је такмичење под тим именом, након три године паузе, поново одржано у јулу ове године у Ници.
Поред пехара и награда, тенисери и тенисерке ће на Јунајтед купу бити у прилици да освоје и до 500 АТП односно ВТА бодова.
Јунајтед куп, група Е:
1. Кина 1-1  мечеви 4-2  сетови 9-6  гемови 70-51
2. Србија 1-0  мечеви 2-1  сетови 4-3  гемови 26-27
3. Чешка 0-1  мечеви 0-3  сетови 2-6  гемови 25-43

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.