Izvor: RTS, 01.Jan.2024, 14:18

Надал: Федерер ме највише импресионирао, тенис је емоција

Освајач 22 грен слем титуле Рафаел Надал, после скоро годину дана паузе због повреде вратио се на терен, а у интервјуу за "Ел Паис" говорио је о највећим ривалима и досадашњој каријери.
Наравно централна тема је била његов однос са Роџером Федерером >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и Новаком Ђоковићем и како је излазио на крај у дуелима тениске велике тројке.

“Роџер Федерер је играч који ме је највише импресионирао, гледати њега дирнуло ме је више него гледати Новака Ђоковића – на крају крајева, суштина тениса је емоција", рекао је шпански тенисер Рафаел Надал.
Надал је истакао и да је Ђоковић, као и сви велики шампиони мењао игру и укратко анализирао стилове игре својих суппарника.
"Много је Новак оплеменио своју игру, али није радикално мењао. Против Федерера сам имао јасну тактику, он је знао шта ја желим, а ја сам знао да ће он пробати да се брани. Као шах – када би направио грешку, то би и осетио. Са Ђоковићем није било јасне тактике, морао сам да играм на врло високом нивоу јако дуго како бих га победио“, поручио је Надал.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.