Izvor: RTS, 01.Jan.2024, 10:00

Атланта надиграла Вашинтон уз добру игру Богдановића

Кошаркаши Атканте савладали су тим Вашингтона са 130:126 на гостовању и прекинули негативни низ од четири пораза. Тим је предводио Тре Јанг одличним шутерским учинком са чак 40 постигнутих поена, а капитен репрезентације Србије Богдан Богдановић је дао добар допринос >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << иако није имао уобичајено добро шутерско вече.
Тим Вашингтона је добро почео меч на свом терену и добио прву четвртину али су гости успели да у другом и трећем делу дођу до предности којом су практично обезбедили победу.

Гостујући тим сјајном игром предводио је Тре Јанг који је остварио дабл-дабл учинак са 40 постигнутих поена уз 13 асистенција, а одлично га је пратио Мареј са 32 поена.
Свој допринос дао је и капитен репрезентације Србије Богдан Богдановић који није имао шутерско вече али је меч завршио са учинком од 12 поена уз по скок и асистенцију. Упркос за њега скромном учинку, наставио је сјајан низ од 26 узастопних утакмица са двоцифреним поентерским учинком.
На другој страни најефикаснији је био Кајл Кузма са 38 поена, осам скокова и пет асистенција али им је то било премало да би избегли пораз.
Оклахома је код куће савладала Бруклин са 124:108, а Василије Мицић је био у игри 12 и по минута и за то време постигао два поена уз три скока, четири асистенције и једну украдену лопту. У победничком тиму Гилџес-Александер био је најефикаснији са 24 поена, док је на другој страни Бриџис забележио два поена мање.
У новој победи Финикса у Аризони, овог пута против Орланда 112:107 Кевин Дурент је забележио 31 поен, а одличан је био и Јусуф Нуркић са дабл-дабл учинком од 19 поена и 13 скокова.
Резултати НБА утакмица:
Вашингтон – Атланта 126:130
Оклахома – Бруклин 124:108
Њу Орлеанс – Л. А. Лејкерс 129:109,
Сан Антонио – Бостон 101:134,
Мемфис – Сакраменто 92:123.
Оклахома - Бруклин 124:108
Финикс – Орландо 112:107

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.