Izvor: RTS, 21.Dec.2023, 17:06

Чеферин: Нисам сигуран да Реал и Барселона знају шта раде, фудбал није на продају

Председник Европске фудбалске уније (Уефа) Александер Чеферин, изјавио је данас да није сигуран да Барселона и Реал знају шта раде у вези са Суперлигом, наводећи да фудбал није на продају.
Суд правде Европске уније саопштио је раније данас да >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << су Европска фудбалска унија (Уефа) и Међународна фудбалска федерација (Фифа) злоупотребиле доминантан положај, блокирајуц́и претњом санкцијама стварање алтернативног турнира, Суперлиге, преноси Ројтерс.

Европску Суперлигу затвореног типа у априлу 2021. покушало је да оснује 12 клубова, али је тај план пропао за 48 сати. Од пројекта још нису одустали Реал Мадрид и Барселона.
"Могу да праве шта им је воља. Надам се да ће имати дивно такмичење са само два клуба. Смејем се. Овај систем који су представили данас је чак и ближи оном који је презентован 2021. године и који је одбачен од стране свих у фудбалу", истакао је Чеферин, преноси Скајспорт.
Додаје да је одлука суда у основи позитивна и да не имплицира могућност оснивања спорног такмичења.
"Одлуку видимо као прилику да побољшамо нека правила. Фудбал остаје уједињен и отуда све заинтересоване стране говоре заједнички. Постоји јак контраст између саопштења Европског суда и саме пресуде. Пресуда је стварно позитивна. Нисам сигуран да Реал и Барселона знају шта раде. Фудбал није на продају", закључио је Чеферин.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.