Sahranjen Vlada Divljan

Izvor: Cafe.ba, 10.Mar.2015, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sahranjen Vlada Divljan

- Na Novom groblju u Beogradu kremiran je istaknuti muzičar, Vlada Divljan, nekadašnji frontmen grupe "Idoli"

BEOGRAD (AA) – Istaknuti kompozitor i pjevač, frontmen grupe „Idoli“ i jedan od predstavnika novog muzičkog jugoslovenskog talasa, krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina, Vlada Divljan kremiran je na Novom groblju u Beogradu, javlja Anadolu Agency.

Posljednjem ispraćaju Vlade Divljane prisustvovali su porodica, rodbina, njegove kolege muzičari, >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << javne ličnosti, prijatelji i drugi poštovaoci njegovog lika i djela. Neki od onih koji su posljednji put odali počast Divljanu su muzičari Momčilo Bajagić - Bajaga, Dejan Cukić, Kiki Lesandrć, Đule Van Gog, glumci Svetozar Cvetković, Mima Karadžić, reditelj Srdan Golubović, političar Čedomir Jovanović, ministri u Vladi Srbije Kori Udovički i Ivan Tasovac i ostali.

Vlada Divljan, rok muzičar, rođen je u Beogradu 10. maja, 1958. godine. Na početku svoje muzičke karijere bio je član džez-rok grupe Merlin i Zvuk Ulice, a od 1979. do 1984. godine bio je predvodnik vokalno-instrumentalnog sastava "Idoli", koji je prvobitno nosio ime "Dečaci".

Divljan je 1985. godine započeo samostalnu karijeru, u okviru koje je nastavio s pop-rock formom, uporedo se baveći i filmskom muzikom.

Kada su počeli ratovi na prostoru bivše Jugoslavije, Divljan je u avgustu 1991. godine otišao u Australiju, gdje je živio narednih šest godina. Na dvije godine se vratio u rodni Beograd, da bi od juna 1999. godine živio i radio u Beču, gdje je i preminuo 5. marta 2015. godine, poslije duge i teške bolesti.

Neki od hitova koje je za sobom ostavio i koji će se vječno slušati, kako je danas riječeno na komemoraciji povodom njegove smrti u Domu omladine, su "Djevojko mala", "Rijetko te viđam sa djevojkama", "Ona radi u rudniku", "Dok dobuje kiša", "Ona to zna", "Maljčiki", "Sve što hoću da znam", "Malena", "Odnesi me" i mnogi drugi.

Za sobom je ostavio suprugu i dva sina.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.