Izvor: B92, 10.Jul.2010, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen Kroacija samit

Dubrovnik -- Učesnici Kroacija samita 2010. istakli su da je potrebna saglasnost za rešavenje problema sa kojima se suočava svet u izlasku iz globalne ekonosmke krize.

Na dvodnevnom skupu pored razgovora o izazovima ekonomske krize, raspravljalo se i o globalnoj bezbednosti i budućnosti jugoistočne Europe.

Domaćin ovog tradicionalnog neformalnog međunarodnog skupa je premijerka Hrvatske Jadranka Kosor. U Dubrovniku gostuju zvaničnici nekoliko evropskih zemalja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Kanade, kao i predstavnike NATO, OEBS i drugih međunarodnih organizacija.

Na skupu učestvuju brojni premijeri i ostali zvaničnici zemalja Evropske unije (EU) i regiona, a HRT navodi da su u Dubrovniku premijeri Francuske, Poljske, Slovenije i Bugarske - Fransis Fion, Donald Tusk, Borut Pahor i Bojko Borisov.

Sali Beriša i Hašim Tači, premijeri Albanije i Kosova, takođe su učesnici Kroacija samita, kao i visok predstavnik za proširenje EU Štefan File.

Na skup nisu došli talijanski premijer Silvio Berluskoni, koji je zbog unutrašnjo-političkih razloga otkazao dolazak na Samit dan uoči početka i crnogorski premijer Milo Đukanović koji je dolazak otkazao sat vremena pre zbog porodičnih razloga.

Crnogorski premijer Milo Đukanović otkazao je dolazak iz porodičnih razloga.

HRT navodi da je "crnogorski premijer Milo Đukanović dolazak otkazao sat vremena pre zbog porodičnih razloga" i dodaje da je dolazak uoči početka skupa otkazao i premijer Italije Silvio Berluskoni.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.