Izvor: B92, 27.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smrt u požarima u Bugarskoj

Sofija -- U velikim požarima, koji su izbili tokom vikenda na jugu Bugarske, život su izgubile dve osobe.

Na desetine kuća je u potpunosti uništeno, saopštile su vlasti u Sofiji. Dve starije osobe su u požaru u selu Prisadet izgubile život, a na stotine hektara šume i obradivih površina je pretvoreno u pepeo, saopštila je portparol regionalne administracije Darina Stamatova.

Bugarske vlasti su u nedelju veče proglasile vanredno stanje u opštinama Topolovgrad >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Svilengrad, u blizini granice sa Turskom.

Sve kuće u selima Prisadet, Varnik i Filipovo su u potpunosti izgorele, preneo je AP, navodeći da su povređeni, čiji tačan broj nije još utvrđen, prebačeni u obližnje bolnice zbog opekotina i problema sa disanjem.

Visoke letnje temperature su izazvale na hiljade šumskih požara širom Bugarske za poslednja tri meseca, a oko 34.000 hektara šume i obradivih površina je uništeno.

Poplave u Rumuniji

Dok gore požari u Grčkoj i Bugarskoj, u Rumuniji su veliki pljuskovi i poplave u kojima je dvoje ljudi stradalo, a na stotine kuća je odsečeno od sveta.

Posle mnogih vrelih dana sa temperaturama preko 40 stepeni, za vikend je sever Rumunije pogodilo nevreme sa pljuskovima koji su trajali i duže od 24 sata.

Jedan mladić je poginuo kada je automobilom upao u nabujalu reku, a jednog čoveka je ubio grom. U nekim delovima zemlje palo je i više od 100 litara kiše po kvadratnom metru.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.