Izvor: B92, 08.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sedam žrtava poplava u Bugarskoj

Sofija, Bukurešt -- Najmanje sedam osoba izgubilo je život, a nekoliko ih je nestalo u poplavama koje su zahvatile severnu Bugarsku.

Šest starijih osoba izgubilo je život u bugarskom mestu Car Kalojan, oko 380 kilometara severoistočno od Sofije, pošto je olujna kiša prekinula napajanje strujom i povećala nivo vodotokova, saopštili su zvaničnici službe civilne odbrane.

Četiri osobe, među njima majka sa sedmogodišnjim detetom, nestali su u tom gradiću, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je delom pod vodom visine 60 centimetara.

Jedan starac utopio se u svojoj kući u selu na obali Dunava, kod mesta Ruse.

Šteta od poplava u Rumuniji

U Rumuniji, obilne kiše u protekla dva dana izazvale su poplave koje su dovele do prekida snabdevanja strujom, a oštećeni su i putevi širom zemlje.

Nekoliko malih mostova zbrisano je u moldavskoj oblasti, na istoku Rumunije, dok je oluja pokidala električne vodove u više sela u okruzima Braila, Konstanca i Đurđu.

Rumunski zvaničnici uputili su upozorenje o mogućim poplavama u 13 okruga na istoku i jugu te zemlje.

Meteorološka služba prognozirala je za danas dostizanje kritične tačke, najavljujući olujne kiše i jake vetrove.

Samo nekoliko dana pošto je prošlomesečni toplotni talas usmrtio na stotine ljudi na Balkanu, u Bukureštu upozoravaju da su reke nadošle i da postoji opasnost od rasta vode, prenosi Rojters.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.