Sanader dobro, danas pred tužiocima

Izvor: S media, 26.Jul.2011, 21:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanader dobro, danas pred tužiocima

Zdravstevo stanje bivšeg premijera Hrvatske je dobro, saopštavaju njegovi branioci. On će se danas naći pred tužiocima.

Odbrana bivšeg premijera Hrvatske Ive Sanadera, osumnjičenog u nekoliko korupcijskih afera, odbacila je danas nagadjanje da je njegovo zdravstveno stanje loše.

"On se dobro oseća, i ne žali se ni na kakve druge zdravstene tegobe osim na već povredjenju nogu", izjavio je novinarima Goran Suić, jedan od Sanaderovih advokata.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Sanader tajno išao na pregled

Istražuje se likvidacija svedoka ubistva Zorana Đinđića

Odbijena žalba Sanaderu

Advokat je odbacio tvrdnju medija da je bivši premijer naglo izgubio 20 kilograma za nešto više od mesec dana zbog čega je navodno "neprepoznatljiv". Advokat kaže da je njegov klijent lakši desetak kilograma.

Suić je potvrdio da je Ivo Sanader obavio još neke lekarske preglede noge koju je povredio dok je vežbao u pritvoru u Austriji, odakle je izručen Hrvatskoj početkom prošle sedmice posle sedam meseci, a uslediće i dodatni pregled.

Bivšeg premijera danas će ponovo u zagrebačkom zatvoru saslušati tužioci Kancelarije za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala o 3,5 miliona kuna provizije od Hypo banke dok je bio zamenik ministra spoljnih poslova 1994. i 1995.

Njegov advokat najavljuje "aktivnu odbranu" i da će Sanader odbaciti krivicu.

Sanader je prošle sedmice odbacio krivicu za aferu "Fimi-medija" u kojoj se kao prvoosumnjičeni tereti da se udružio sa 16 lica da bi iz ministarstva i državnih preduzeća, preko marketinške agencije "Fimi medija", izvukao desetine miliona kuna. Deo novca je navodno uzeo, a deo je završio u "crnom fondu" vladajuće Hrvatske demokratske zajednice na čijem je čelu bio.

Vanraspravno veće Županijskog suda u Zagrebu odbilo je u ponedeljak žalbu Sanadera na jednomesečni pritvor.

Jednomesečni pritvor počeo je danom izručenja Hrvatskoj što znači da će trajati najmanje do 18. avgusta.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.