Milo Sanader

Izvor: TvojPortal.com, 23.Nov.2011, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milo Sanader

/press online/ Sve češće iz utrobe crnogorske vladajuće hobotnice šalju signale - možda se šef vrati u državnu fotelju.


Prvo nam je to, nedavno, veoma direktno najavio prvi čovek parlamenta, zatim, još nedavnije, politički direktor Đukanovićeve partije. Očito - pripremaju i nas, ali i one koji u njihovim redovima u svom ponašanju pokazuju nedostatak discipline, za - povratak vođe. Smešno, tužno i opasno.
Smešno jer, evo, dve decenije naš gospodar, uzurpator i oličenje harizme bez istinskog pokrića, dolazi i odlazi. I to u mestu. Opraštamo se i uvek ga, godinama, dočekujemo. Kao da smo se kolektivno venčali sa njim u državi koja razvod zabranjuje smrtnom kaznom. Kao da nam je Bog podario čoveka po svojoj meri i poslao ga u ove vrleti. Kao da nam je sudbina odredila stvorenje koje će nas kroz patnju izvesti na veliki i pravi put. Kao da nemamo ljudi, sem tog jednog, pa da, nakon dvadeset godina makar slučajno pokušamo sa - nekim drugim i drugačijim.
Tužno jer, evo, godinama trpimo isto - njega i njegove ministre, direktore, mafijaše, kumove, njegove DPS i SDP poslanike, njegove intelektualce, njegove pisce i pesnike, njegove novinare. Njihovu laž i njihovu prevaru. Uhvatili su pun krug, salto mortale - od ratnih huškača i velikosrba devedesetih, preko antisrpskih mirotvoraca dvehiljaditih, sve do danas velikocrnogorskih srbomrzaca i evrooptimista bremenitih milionima.
Opširnije

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.