Mesić: Divjak branio BiH

Izvor: S media, 15.Mar.2011, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesić: Divjak branio BiH

Bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić je povodom slučaja ratnog generala armije BiH Jovana Divjaka, privedenog u Austriji po srpskoj poternici, ponoviio svoj već poznati stav o Srbiji kao agresoru u ratovima devedesetih godina.

Srbija mora da shvati da je bila agresor, posle čega će shvatiti da je Jovan Divjak branio BiH, kazao je Mesić u izjavi radiju Slobodna Evropa, komentarišući slučaj Divjak i dodao da "ovo što sada Srbija radi nije u skladu s običajima >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << koji inače vrede u svetu, kod onih koji su imali konflikt i u postkonfliktnom društvu".

EU zabrinuta zbog situacije u Bosni

Osudjen Srbin zbog zločina u Glamoču

Hrvatska će bankrotirati 2011. godine

"Ovde je bila Srbija agresor - Srbija to mora shvatiti, Srbija mora doživeti katarzu, shvatiti da su išli za krivim ciljevima, da su izabrali krivog čoveka, jer je Srbija izabrala Miloševića, nije BiH i Hrvatska. Upravo kad dožive tu katarzu, onda će shvatiti da je Divjak branio Bosnu i Hercegovinu, i ako je bilo ko učinio zločin u Hrvatskoj ili u BiH, onda treba takve dokaze dostaviti domaćem pravosudju", rekao je Mesić.

Mesić smatra da se Srbija ne bavi zaštitom Srba, već "svojom imperijalnom politikom".

"Nažalost, oni i dalje misle da se može stvarati Velika Srbija", kaže on.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Mesić: Divjak je branio BiH od Srba

Izvor: Vesti-online.com, 15.Mar.2011

Bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić je povodom slučaja ratnog generala armije BiH Jovana Divjaka, privedenog u Austriji po srpskoj poternici, ponovio svoj već poznati stav o Srbiji kao agresoru u ratovima devedesetih godina..."Srbija mora da shvati da je bila agresor, posle čega će shvatiti...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.