Izvor: B92, 05.Jul.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mapa za podelu BiH

Rijeka -- Prvi makedonski predsednik Kiro Gligorov izjavio je da se, pre granatiranja Banskih dvora, u Zagrebu nasamo sreo sa hrvatskim predsednikom

Gligorov je za riječki Novi list rekao da se sastanak održao u kabinetu Franje Tuđmana, koji je tada iz sefa izvadio geografske mape na kojima je bilo označeno svako selo koje će biti hrvatsko i svako selo koje će biti srpsko u Bosni i Hervegovini.

"Samo što sam seo, Tuđman je otišao do sefa i izvukao veliki smotuljak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << geografskih karata. Prostro ih je po stolu, a na njima je bilo označeno svako selo koje će biti hrvatsko i svako koje će biti srpsko. Ono nešto malo što je ostalo, rekao je da će pripasti muslimanima pa nek' rade s tim što hoće... Ja ga slušam i mislim što hoće od mene. Rekao mi je da sam ja prijatelj s Izetbegovićem i da bi bilo dobro da odem u Sarajevo i da mu objasnim da je njegova ideja jedino rešenje za BiH. Tuđman je kazao: 'Bit će jedna muslimanska državica, ali to nije strašno jer će Srbi ići sa Srbijom, naši Hercegovci s nama i ostvarit će se san o velikoj Hrvatskoj'", kazao je Gligorov za Novi list.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.