Izvor: B92, 02.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonija: Poginula dva dečaka

Skoplje -- U požaru koji je rano jutros izbio u domu za decu sa invaliditetom u banji Bansko, poginula su dva dečaka od osam i 11 godina.

Deset osoba je povređeno u požaru. Objekat je izgoreo do temelja, a među povređenima je šest dečaka, dva vatrogasca i dva bolničara.

U trenutku izbijanja požara, u 2.30 posle ponoći, u domu je bilo smešteno 60 štićenika.

Dalje širenje požara sprečila je kiša, a u njegovom gašenju su pomagali i meštani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sela Bansko i gosti banje.

Istraga o uzroku požara je u toku, a kao mogući uzrok pominje se udar groma ili neispravan klima uređaj u jednoj od soba.

Uhapšen Džemail Iseni

Makedonska policija uhapsila je jutros Džemala Isenija, poznatog kao Džejmi Šej, koji je pre 10 dana pobegao iz zatvora u Idrizovu.

Iseni je trebalo da odsluži sedmogodišnju kaznu zbog terorizma, javila je agencija MIA. On je uhapšen u svojoj kući u selu Lojane, u regionu Kumanova.

"U dobro vođenoj i organizovanoj akciji, bez ikakvih incidenata, jedinica za brzo delovanje uhapsila je jutros (oko 4.30 časova) 'Džejmija Šeja'. On se konačno nalazi tamo gde mu je mesto", saopštila je ministarka unutrašnjih poslova Gordana Jankulovska.

"Pronađen je u svojoj kući u Lojanima, gde je otkriveno i nekoliko pušaka, jedan ručni minobacač i šest raketa", kazala je Jankulovska.

Ona je dodala i da će Iseni danas biti vraćen u zatvor u Idrizovu, kao i da će protiv njega biti podignute dodatne optužnice.

Iseni uspeo je pre 10 dana uspeo da pobegne zatvorskim stražarima, koji su ga pratili na sahranu majke u Lojanima.

On je 2005. godine osuđen na sedam godina zatvora zbog postavljanja eksploziva na prugu Skoplje-Beograd, u blizini sela Vaksince i u centru Kumanova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.