Izvor: B92, 06.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jat otkazao Beograd-Portorož-Rim

Ljubljana -- Jat ervejz otkazao najavljenu avionsku liniju Beograd-Portorož-Rim, oprečne informacije stižu iz Jata i iz slovenačke ajvnosti.

Uprkos potpisanom ugovoru, Jat je otkazao redovnu avionsku liniju Beograd-Portorož i kasniju čarter-liniju Portorož-Rim, koja je trebalo da startuje 16. juna, saopštila je Slovenačka turistička agencija. Jat kao razlog navodi nepredviđene okolnosti, koje su ih prisilile da promene važeći red letenja, a slovenački mediji pišu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se najverovatnije radi o nedostatku slobodnih aviona Jata.

Slovenačka turistička agencija žali zbog otkazanog dogovora, koji je, prema njihovom mišljenju, mogao dosta da doprinese turističkoj ponudi Slovenije, posebno na italijanskom tržištu, koja, prema njihovom mišljenju, nije dovoljno iskorišćena.

Direktor Aerodroma Portorož je rekao i da je pomenuta avionska linija za taj aerodrom bila od posebnog značaja jer su zahvaljujući njoj očekivali doprinos obalnom turizmu u Sloveniji i dodao da će se potruditi da što pre nađu alternativno rešenje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.