Janša ponudio ostavku

Izvor: S media, 06.Dec.2011, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janša ponudio ostavku

Predsednik Slovenačke demokratske stranke i gubitnik nedeljnih prevremenih parlamentarnih izbora Janez Janša ponudio je ostavku na predsedničku funkciju u svojoj partiji.

Izvršni odbor stranke kojem je ostavka ponudjena, odbio je ostavku ocenjujući da sada ne treba sazivati kongres stranke.

Slovenija: Partijama ponuđeno da kupe glasove!

Slovenija odustala od SB, ušao Azerbejdžan

U Sloveniji počeli vanredni parlamentarni izbori
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
Stranka ocenjuje da je ishod nedeljnih izbora uzdrmao veliki deo Slovenije, jer "mnogi koji na izbore uopšte nisu izašli, bili su uvereni da je sve unapred odlučeno i osetili su u nedelju uveče da su ugrožene neke osnovne vrednosti koje su Sloveniju osamostalile i postavile je na kartu demokratskih i suverenih država".

Slovenačka demokratska stranka pored ostalog ocenjuje da izbori "nisu doneli dovoljno obećane stabilnosti i da rezultat izbora ne omogućava sastavljanje programski dovoljno čvrste koalicije i vlade".

Stranka takodje ne očekuje da je budući mandatar vlade Zoran Janković pozove u koaliciju.

Janez Janša je, u nedelju uveče nakon izbora i kada je bilo jasno da je gubitnik, izjavio da veruje u skore ponovne vanredne izbore.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.