Indeks: Skandalozna izjava Kolinde Grabar Kitarović

Izvor: RTS, 07.Mar.2017, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indeks: Skandalozna izjava Kolinde Grabar Kitarović

U velikom preokretu u hrvatskoj aferi "Dnevnice", posle svega što je isplivalo nakon jučerašnje zajedničke konferencije Andreja Plenkovića i glavnog državnog tužioca Dinka Cvitana, pomalo je ispod radara prošla današnja izjava hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović, navodi portal "Indeks".
Izjava hrvatske predsednice je, kako navodi taj portal, "u najmanju ruku skandalozna na više nivoa".
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"Apelujem na državne institucije, u ovom slučaju DORH (državno tužilaštvo Republike Hrvatske), da rade svoj posao", rekla je Kolinda Grabar Kitarović, prenosi Indeks, navodeći da bi bilo bi dobro da je tu i stala.
"Nažalost, ovo neprestano vađenje nekakvih kostura iz ormana i dalje vodi ka eroziji poverenja građana u političare i institucije. Ovo je slučaj koji pokazuje da bi DORH trebalo da se bavi istragama o onome što se događa danas, a ne da se neprestano vraća godinama i godinama u prošlost, rekla je Grabar Kitarovićeva.
Portal Indeks se pita šta je predsednica tom izjavom želela da kaže: "Da DORH ne bi trebalo da se bavi sumnjivim stvarima ako su se dogodile u prošlosti?"
Pitanje je čime bi onda trebalo da se bavi, navodi portal, dodajući da predsednica svoju izjavu nije pojasnila. "Za nju su malverzacije koje su se događale u poslednjih nekoliko godina, a koje su trajale do pre nekoliko meseci ili nedelja, vraćanje godinama i godinama u prošlost".
Osim što je tom bizarnom izjavom relativizovala kriminal (do kojeg je nesumnjivo došlo, samo još treba utvrditi ko je kriv), Kolinda Grabar Kitarović je njome udarila u same temelje pravne države, piše Indeks.
"Koja je poenta njene izjave? Zločin je zločin samo kad se događa u sadašnjosti. U prošlosti je to, kako kaže predsednica, neprestano vađenje kostura iz ormana", navodi hrvatski portal.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Hrvati napadaju Hrvate: "Najskandaloznija izjava Kolinde do sada!"

Izvor: BKTV News, 07.Mar.2017

U velikom preokretu u hrvatskoj aferi "Dnevnice", posle svega što je isplivalo nakon jučerašnje zajedničke konferencije Andreja Plenkovića i glavnog državnog tužioca Dinka Cvitana, pomalo je ispod radara prošla današnja izjava hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović, navodi portal Index.hr...A...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.