Izvor: B92, 04.Apr.2013, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Tomson peva protiv ćirilice

Vukovar -- Predsednik Štaba za odbranu Vukovara najavio za nedelju protesni skup "Ne ćirilici u Hrvatskoj" na zagrebačkom Trgu bana Jelačića. Pevaće im Tomson.

Tomislav Josić nije želeo da otkriva detalje programa skupa u hrvatskoj prestonici, rekavši samo da će biti "sličan" protestu protiv uvođenja dvojezičnosti i ćiriličnih natpisa održanom u februaru u Vukovaru, prenosi agencija Hina.

"Bićemo, međutim, puno jasniji, glasniji i oštriji nego što smo bili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Vukovaru", poručio je Josić i dodao da će proglas i zahtevi koji će biti upućeni iz centra Zagreb biti "drugačiji nego s vukovarskog skupa, ali na istu temu".

Upitan da li će Štab, ukoliko se državne institucije opet ogluše na njegove zahteve, nastaviti s organizovanjem novih protesta, odgovorio je odrično i naglasio da će "čekati da se predstavnici vlade pojave u Vukovaru i postave dvojezične table, a onda ćemo videti šta će biti".

Najavljen je i nastup Marka Perkovića Tomsona, prenosi Večernji list i dodaje da je portparol Štaba za odbranu ukovara Zdravko Komšić poručio građanima da se u što većem broju okupe na Trgu bana Jelačića, jer se bitka za Vukovar i danas vodi, ali ovaj put drugačijim sredstvima.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tompson peva protiv ćirilice

Izvor: Vesti-online.com, 04.Apr.2013

Protest protiv upotrebe ćirilice u Vukovaru zakazan je za nedelju na Trgu Bana Jelačića u Zagrebu. Okupljenima će pevati, ko drugi, no dokazani "domoljub" Marko Perković Tompson. ..Tompson peva na protestu u Zagrebu  ..Predsednik Štaba za odbranu Vukovara Tomislav Josić nije želeo da otkriva...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.