Formiraćemo vladu sa opozicijom

Izvor: B92, 02.Jan.2020, 01:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Formiraćemo vladu sa opozicijom"

Ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije Oliver Spasovski izjavio je da se nada da će opozicija predložiti novog kandidata za mesto ministra policije.

Spasovski, koji će u petak biti postavljen za vršioca dužnosti premijera Severne Makedonije, rekao je tokom posete Tetovu da veruje da će opozicija predložiti novog kandidata kako bi zajedno formirali privremenu vladu, uoči izbora u aprilu.

Upitan da li postoji mogućnost da se podrži predlog opozicione >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << VMRO-DPMNE za v. d. ministra unutrašnjih poslova, Spasovski je rekao da Ustav mora da se poštuje "bez obzira na sve".

"Vlada će stupiti na dužnost nakon što budu izabrani njeni članovi, što bi trebalo da bude 3. januara, jer izbori moraju biti održani 12. aprila", rekao je Spasovski.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U petak tehnička vlada Severne Makedonije

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Jan.2020

Vladajuća stranka SDSM je večeras najavila da će sutra, u petak, u Skupštini Severne Makedonije biti izabrana tehnička vlada za pripremu vanrednih parlamnetarnih izbora 12. aprila...To je omogučeno time što je SDSM prihvatio novi predlog opozicione VMRO-DPMNE za tehničkog ministra unutrašnjih...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.