Dodik u Vašingtonu

Izvor: B92, 19.Okt.2011, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik u Vašingtonu

Vašington -- Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik boravi u SAD, gde bi trebalo da se sastane sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Filipom Rikerom.

Dodik bi trebalo da se sastane i sa članovima srpsko-američkih udruženja i Srpske pravoslavne crkve u SAD, saopštila je pres služba predsednika Republike Srpske.

Navodi se da će Dodik, tokom boravka u SAD, predstavnicima američke administracije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predočiti svoje stavove što je, kako se ističe, važno da bi se dodatno pojasnile pozicije koje postoje u BiH.

"Njihovi stavovi su, otprilike, poznati. Smatram da nemamo nerazjašnjenih pitanja sa američkom administracijom, ali želimo s njom dobre odnose, a korektan partnerski dijalog najbolji je način da se to potvrdi", rekao je Dodik po dolasku u Vašington.

On je dodao da "ne očekuje" da sagovornici u Americi pokrenu priču o formiranju vlasti u BiH.

Dodik ističe da većina država i vlada apsolutno prihvata stav da je formiranje vlasti i donošenje važnih odluka u BiH stvar njenih institucija.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.