Izvor: RTS, 28.Jul.2021, 21:26

Dodik se sam prijavio Tužilaštvu BiH

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik danas se sam prijavio Tužilaštvu BiH i rekao da je to uradio da tako rastereti muslimane koji bi mogli biti izloženi pritisku i zahtevima svojih političkih vođa.
Dodik  je za Srnu rekao da su kod tih vođa prema Srbima prisutna usijana osećanja i mrzotvorni stavovi da protiv njega podnesu krivičnu prijavu, prenele su Nezavisne novine.

"Da ne bi bilo pregrejanih emocija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i niskih strasti iz sarajevske zagušljive političke kuhinje u kojoj se prema Srbima svakodnevno proizvodi mržnja, odlučio sam da se sam prijavim", pojasnio je Dodik.
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine već je formiralo predmete u slučajevima negiranja genocida, na osnovu prijava nekoliko građana.
Kako je ranije danas iz Tužilaštva BiH potvrđeno za Dnevni avaz, ova pravosudna institucija, a nakon što je visoki predstavnik Valentin Incko u petak nametnuo odluku o izmenama Krivičnog zakona u BiH, već je primila prijave od nekoliko građana.
"Tako da su neki predmeti već formirani", rekao je Boris Grubešić, portparol Tužilaštva za Avaz.
Negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca od danas je kažnjivo u Bosni i Hercegovini.
To znači da su nove odredbe Krivičnog zakona BiH, koje podrazumevaju i zatvorske kazne, danas stupile na snagu.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.