Cipras predlaže versku neutralnost

Izvor: RTS, 31.Okt.2018, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cipras predlaže "versku neutralnost"

Grčki premijer Aleksis Cipras izjavio je da planira da u novu verziju grčkog Ustava uvede "versku neutralnost", dodavši da je uveren da će to crkva podržati.
"Crkva i država imaju mudrost da svoje odnose stave na racionalnu osnovu", rekao je Aleksis Cipras na sastanku svoje partije Sirize, dodajući da je vreme da se u Ustav >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Grčke uvede "verska neutralnost", prenosi Katimerini.

List dodaje da Cipras nije objasnio kako će ti novi odnosi izgledati.
Grčki premijer je ponovio svoj predlog za uvođenje proporcionalnog izbornog sistema i uvođenje "konstruktivnog glasanja o nepoverenju vladi", odnosno instituciji koja će otežati proces podnošenja zahteva za glasanje o nepoverenju.
Takođe je rekao da želi usvajanje predloga koji bi nalagao da premijer mora da bude izabrani poslanik, kako bi "izbegli političke situacije u kojima premijer nije izabran popularnim glasom", prenosi Katimerini.
Nova demokratija je kritikovala Ciprasa rekavši da revizijom Ustava želi da preusmeri pažnju od neuspeha vlade.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cipras predlaže reviziju odnosa crkve i države

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2018

Grčki premijer Aleksis Cipras izjavio je danas da planira da u novu verziju grčkog Ustava uvede "versku neutralnost", dodavši da je uveren da će to crkva podržati..."Crkva i država imaju mudrost da svoje odnose stave na racionalnu osnovu", rekao je Cipras na sastanku svoje partije SIRIZE, dodajući...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.