Bugarski parlament blokiran traktorima

Izvor: S media, 06.Dec.2011, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarski parlament blokiran traktorima

Oko hiljadu bugarskih poljoprivrednika koji protestuju zbog smanjenja subvencija, parkiralo je oko 170 traktora oko zgrade parlamenta u Sofiji.

Demonstranti koji su traktore još sinoć parkirali oko parlamenta, nosili su transparente sa natpisima "Ministar poljoprivrede potkopava vladu", "Dosta laži" i "Zaustavite haos".

Poljoprivrednici traktorima ušli u Sofiju

U Plovdivu zabranjen turbofolk

Evropska komisija tuži Bugarsku

Poljoprivrednici >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << iz cele Bugarske prošetali su centrom Sofije, zahtevajući ostavku ministara poljoprivrede i finansija.

Poljoprivrednici koji već nedelju dana protestuju, zameraju vladi što je u nacrtu budžeta za 2012. godinu smanjila subvencije za 40 odsto u odnosu na ranije projekcije.

U Sofiji već 13 dana štrajkuju i zaposleni na železnici zbog predvidjenog otpuštanja 2.000 radnika do kraja godine.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.