BiH: Rudar poginuo u nesreći

Izvor: B92, 06.Maj.2012, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH: Rudar poginuo u nesreći

Sarajevo -- Jedan rudar je poginuo, a pet ih je povređeno u nesreći koja se dogodila u Rudniku mrkog uglja u Brezi, kod Sarajeva, u BiH.

Prema prvim informacijama rudar S. T. (40) preminuo je usled trovanja plinom na dubini od oko 300 metara. Dvojica povređenih rudara su na kućnom lečenju, a trojica su prebačena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Zdravstveno stanje povređenih rudara je dobro, potvrđeno je iz te zdravstvene ustanove.

Uzroci nesreće još nisu poznati, a pretpostavlja se da je došlo do eksplozije metana.

Federalni rudarski inspektor i kantonalni tužilac obavljaju uviđaj.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sarajevo: Jedan rudar poginuo, pet povređenih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2012

SARAJEVO -..Jedan rudar je danas poginuo, a pet ih je povređeno u nesreći koja se dogodila u Rudniku mrkog uglja u Brezi, kod Sarajeva, u BiH...Prema prvim informacijama rudar S. T. (40) preminuo je usled trovanja plinom na dubini od oko 300 metara...Dvojica povređenih rudara su na kućnom lečenju,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.