Izvor: B92, 31.Mar.2010, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez opoziva predsednika Prvanova

Sofija -- Poslanici bugarskog parlamenta nisu podržali predlog vladajućih stranaka da se pokrene procedura opoziva predsednika država Georgija Prvanova.

Za predlog da se pokrene opoziv pred Ustavnim sudom glasalo je 155 od 240 poslanika, ali je za usvajanje predloga bilo potrebno da glasa 161 poslanik.

Predlog za opoziv podnela je vladajuća stranka Građani za evropski razvoj Bugarske (GERB) premijera Bojka Borisova. Oni su optužili Prvanova da je prekršio ustav >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << time što je javno objavio privatni razgovor sa ministrom finansija Simeonom Đankovom.

Predmet razgovora bili su Đankovovi komentari o predsedniku koje je izneo u jednoj televizijskoj emisiji. U GERB-u navode da ministar Đankov nije znao da se taj razgovor snima i da će kasnije biti objavljen.

Drugi predsednički mandat Prvanova ističe u januaru 2012. godine, a novi predsednički izbori trebalo bi da budu održani u novembru 2011. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.