Alkalaj pomaže protest protiv BiH!?

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jun.2010, 03:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alkalaj pomaže protest protiv BiH!?

Ministar inostranih poslova BiH Sven Alkalaj naložio je da se 10. jula daju na raspolaganje zgrada i osoblje Ambasade BiH u Australiji članovima jedne nevladine organizacije koji će se tu okupiti u znak protesta protiv države BiH koja nije usvojila rezoluciju o Srebrenici.

Alkalaj je ovu instrukciju 21. juna poslao otpravniku poslova Ambasade Momčilu Vukoviću, a nakon što se Vuković 23. juna obratio za dodatna objašnjenja, jer "ne razume kako će dati zgradu Ambasade da >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << se u njoj protestuje protiv države BiH", 24. juna dobio je rešenje o povratku u BiH, pišu "Nezavisne novine".

Vukoviću nije bilo jasno ni "stavljanje na raspolaganje svih ljudskih kapaciteta", pa je pitao misli li se na sva tri zaposlena i mogu li oni kontrolisati eventualne nerede.

On je podsetio da su se, dok je šefica u Ambasadi BiH u Kamberi bila Amira Kapetanović, obeležavali datumi koji su usaglašeni u BiH, kao i na činjenicu da rezolucija o Srebrenici nije usvojena u parlamentu BiH.

Veće "be-ha" organizacija Australije, sa Senadom Softić-Taletović na čelu, nedavno je uputilo zahtev Ambasadi BiH u Kamberi da se u toj zgradi održi obeležavanje 15. godišnjice zločina u Srebrenici.

Iz ove nevladine organizacije pozvali su građane BiH širom Australije da dođu i "pošalju poruku političarima u BiH da se rezolucija o Srebrenici mora usvojiti".

Prema pisanju australijskog "Bosna magazina", čija je vlasnica Senada Softić-Taletović, Alkalaj je dao čvrsta obećanja da će ovoj organizaciji i svim građanima BiH biti dozvoljeno okupljanje u Ambasadi BiH, a Vukovićevo ponašanje ocenio je kao nedopustivo, jer "niko ne može da brani održavanje takve manifestacije u zgradi Ambasade, koju su i podigli građani BiH".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.