Izvor: RTS, 04.Apr.2023, 18:17

Временска прогноза 5. април 2023.

Облачни систем који условљава падавине у нашој земљи премешта се даље ка истоку, па нас у другом делу дана очекује постепени престанак падавина. Биће ветровито. Хладан ваздух задржава се изнад наших крајева. Јутарња температура од -1 до 3, највиша дневна од 2 до 5 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << степени. У главном граду и киша и снег. Увече престанак падавина. Температура до 2 степена.
Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

04.04.2023. Уторак: Облачно, хладно и ветровито са интензивним снегом. Најјачи интезитет падавина очекује се ујутро и пре подне уз значајно стварање/повећање висине снежног покривача за 10 до 30 cm у нижим пределима и до 50 cm на планинама, локално и више. Ветар умерен и јак, у Војводини повремено и олујни северни и северозападни. Услед јаког ветра у брдко-планинским пределима биће мећаве и стварање снежних наноса, док ће се у нижим пределима, нарочито централног дела Србије акумулирати веће количине влажног снега. У Тимочкој Крајини, Војводини и на југоистоку Србије се уз снег очекује и киша. Интензитет падавина ће после подне и увече ослабити. Температура у већини крајева без већег колебања од -1 до 3 степен, само на северозападу Србије и у Неготинској Крајини до 8 степени. Упозорење: Формирање снежног покривача ≥ 15 cm за 12 h односно ≥ 30 cm за 12 h на подручјима изнад 1000 метара надморске виосине, вероватноћа 90%. Количина падавина већа од 30 l/m² за 24 h, вероватноћа 90%. Удари ветра > 17 m/s.
05.04.2023. Среда: Ујутро понегде слаб мраз. Током дана облачно, ветровито и хладно са слабим снегом уз мање повећање висине снежног покривача, осим на северозападу Војводине где ће бити суво. У Тимочкој Крајини падаће слаба киша, која се средином дана очекује понегде и у осталим нижим пределима. После подне и увече постепени престанак падавина у свим крајевима. Ветар умерен и јак, северни и северозападни, увече у слабљењу, осим у Тимочкој Крајини где ће и даље бити јак, повремено и олујни. Најнижа температура од -1 до 3 степена, а највиша од 2 до 5 степени. Поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа 90%. У нижим пределима мраз – Tmin

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.