Izvor: RTS, 04.Avg.2023, 10:39

Тужилаштво тражи притвор за полицајца осумњиченог да је из станице Палилула изнео арсенал оружја

У Вишем јавном тужилаштву у Београду саслушани су Н. Ј. (32) и Д. Б. (31) због сумње да су извршили кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.
Како се наводи, сумња се да је Н. Ј, полицијски службеник, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << запослен као административни радник у Одсеку за управне послове Полицијској станици Палилула, неутврђеног дана из ПС Палилула изнео већу количину оружја, муниције и експлозивних материја и држао их у стану у Миријеву, у намери да их преда Д. Б.
"Осумњичени су 1. августа 2023. године заједно изнели оружје из стана, које су ставили у пртљажни кофер и поставили кофер на мотоцикл у власништву Д. Б, који се налазио испред стана, након чега су лишени слободе од стране припадника Сектора унутрашње контроле Министарства унутрашњих послова Србије", каже се у саопштењу.
Тада је, како се додаје, пронађено и заплењено 2.166 комада метака различитог калибра, две ручне бомбе, једна димна бомба, два импровизована испаљивача метака који представљају ватрено оружје, као и више различитих делова оружја.
Обојица осумњичених су се на саслушању бранили ћутањем, односно искористили су законско право да не износе одбрану.
Тужилаштво је након саслушања предложило судији за претходни поступак Вишег суда у Београду да им одреди притвор да не би утицали на сведоке и да не би поновили кривично дело у кратком временском периоду, напомиње се у саопштењу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.