Опсада целог региона у Ел Салвадору у оквиру борбе против банди

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Avg.2023, 12:31

Опсада целог региона у Ел Салвадору у оквиру борбе против банди

Војници и полиција Ел Салвадора опколили су данас цео департман Кабањас у централном делу земље, у оквиру рата против банди који је започео председник Најиб Букеле. Фото: Танјуг/El Salvador presidential press office via AP, File Како је Букеле објавио на друштвеној мрежи Икс (X), бившем Твитеру, од >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << јутрос је 7.000 војника и 1.000 полицајаца подигло сигурносну ограду с циљем да се чланови банди спрече да напусте то подручје, као и да се прекине њихов ланас снабдевања, преноси ББЦ.
Он је истакао да је Кабањас постао „место са највећим бројем терористичких ћелија“.
Поручио је да опсада неће бити прекинута, „док не буду ухапшени сви криминалци“.
Позвао је локално становништво и туристе да остану мирни и наставе уобичајене активности.
Више од 70.000 осумњичених чланова банди ухапшено је у Ел Салвадору од марта 2022, када је проглашено ванредно стање због пораста убистава повезаних са бандама. Осиромашена централноамеричка земја сматра се једном од најопаснијих на свету
Sirijski ministar: Zapadne sankcije Siriji i Iranu pogubne za obične građane

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Опсада целог региона у Ел Салвадору у оквиру борбе против банди се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.