Izvor: RTS, 05.Jul.2023, 14:42

Група невладиних организација траже хитну смену министра Мартиновића

Група невладиних организација затражила је хитну смену министра државне управе и локалне самоуправе Александра Мартиновића, као једини прихватљив и цивилизован исход његовог скандалозног наступа у Скупштини Србије, којим је најгрубље увредио грађане Србије. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Александар Мартиновић је, супротно Уставу и свим законима Србије, позвао на дискриминацију великог броја грађана, поручујући да они који немају децу нису једнако вредни и не могу да имају једнака права као они који јесу родитељи, наводи се у саопштењу. 
"Члан Владе Србије не сме да буде неко ко отворено заговара поделу на грађане првог и другог реда и ко је, зарад било којих интереса, спреман да залази у најинтимније сфере личног живота грађана и загађује их најмрачнијим идеолошким отпадом", пише у саопштењу. 
Организације цивилног друштва осудиле су и одсуство реакције председника парламента Владимира Орлића на излагање Александра Мартиновића. 
Заједничко саопштење потписали су Аутономни женски центар, Београдски центар за безбедносну политику, Београдски центар за људска права, Центар савремене политике, ЦРТА, Европски покрет у Србији, Грађанске иницијативе, Иницијатива младих за људска права, Отворени парламент, Партнери Србија, РЕРИ - Регулаторни институт за обновљиву енергију и животну средину, ШЕР фондација, Славко Ћурувија Фондација и Јуком - Комитет правника за људска права.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.