Izvor: RTS, 08.Jun.2023, 12:48

Контрола Заштитника грађана поводом трагедије руске породице у Панчеву

Заштитник грађана је по сопственој иницијативи, а после сазнања из медија да је у стану у Панчеву полиција пронашла беживотна тела троје руских држављана, покренуо поступке контроле законитости и правилности рада Министарства унутрашњих послова – Полицијска >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << станица Панчево, као и Центра за социјални рад "Солидарност“, Опште болнице и Дома здравља у том граду.
Омбудсман од МУП-а тражи да га у року од 15 дана извести да ли је раније било пријава насиља у породици и ако је то случај, које мере је полиција предузимала са другим надлежним органима да би се заштитиле жртве насиља у породици и санкционисао извршилац, те да ли је извршилац имао оружје у легалном поседу и које је мере полиција предузела након сазнања о овом случају.
Заштитник грађана од ЦСР "Солидарност" тражи да га у истом року извести да ли су мушкарац и жена били на евиденцији тог центра, да ли је раније било пријава насиља у породици, и ако је то случај које мере је Центар предузимао у сарадњи са другим надлежним органима како би се пружила подршка и заштита жртвама насиља у породици, санкционисао извршилац и утицало на њега да више не врши насиље.
Од Опште болнице и Службе за хитну медицинску помоћ Дома здравља у Панчеву тражи да му у року од 15 дана доставе информације да ли су имали сазнања о претходном насиљу, као и да ли су им се жена или мушкарац обраћали за помоћ и уколико је то случај које мере су ове здравствене установе предузеле по том питању, наводи се у саопштењу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.