Izvor: RTS, 06.Jun.2023, 19:11

Влада повлачи Предлог закона о управљању предузећима у државном власништву

Премијерка Ана Брнабић најавила је да ће Влада повући Предлог закона о управљању привредним друштвима у власништву Републике Србије.
Ана Брнабић је рекла је да јој је важно да Влада буде "довољно одговорна да чује страхове грађана" и да одговори >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << на њих.
"Управо из тог разлога ме је председник Александар Вучић замолио да Влада повуче из Скупштине Предлог закона о управљању предузећима у државном власништву", рекла је Брнабићева гостујући на ТВ Прва.
Додала да нема говора о продаји државних предузећа и подсетила да је по Закону о јавним предузећима који је тренутно на снази могуће продати јавно предузеће.
"Дакле, да смо желели, у било ком тренутку да продамо или приватизујемо неко јавно предузеће, ми смо то могли да урадимо у претходних 10 година, али нисмо желели. Управо супротно, циљ овог закона је боље чување националних и стратешких интереса кроз професионализацију управљања јавним предузећима", поручила је Брнабићева.
Напоменула је да се о томе говори више од три деценије.
Премијерка је истакла да ће предлог закона бити повучен како би се о том закону додатно комуницирало са цивилним друштвима, невладиним и струковним организацијама, као и са грађанима.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.