Izvor: RTS, 02.Maj.2023, 08:31

Пешчана олуја у Илиноју – најмање шесторо погинулих у ланчаном судару десетина возила

Најмање шест особа је страдало, а више од 30 је повређено у ланчаном судару насталом због пешчане олује на ауто-путу у америчкој држави Илиној. У судару је учествовало између 40 и 60 путничких и око 30 теретних возила. Два шлепера су се запалила.
Пешчана >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << олуја смањила је видљивост на ауто-путу у америчкој држави Илиној што је довело до ланчаног судара у којем је погинуло шест, а повређено тридесетак особа, саопштиле су локалне власти.
У судару, који се догодио око 11 часова по локалном времену, учествовало је између 40 и 60 путничких и око 30 теретних возила, преноси Ројтерс. Два шлепера су се запалила.
Судари су се догодили у обе траке ауто-пута код места Фармерсвил, на око 320 километара југозападно од Чикага, саопштила је полиција.
Више од 30 особа пребачено је у локалне болнице са лакшим и тежим повредама, а пацијенти су старости од две до 80 година.
Локалне власти потврдиле су да је шест особа погинуло, али нису објавиле детаље о њима.
Полиција је саопштила да је судар настао због јаког ветра који је нанео прашину са њива на ауто-пут, што је довело до минималне видљивости.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.