Izvor: RTS, 20.Apr.2023, 13:27

Формирана Радна група за израду измена Закона о информационој безбедности

Mинистар информисања Михаило Јовановић је, на првом састанку Радне групе Министарства информисања и телекомуникација, истакао да је овај дан од велике важности за читаво друштво јер се изменама и допунама Закона информационој безбедности отвара ново поглавље >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << информационе безбедности у Републици Србији.
Министарство информисања и телекомуникација је, како се наводи у саопштењу, формирало Радну групу, коју чине представници државних органа у чијој надлежности су питања од значаја за информациону безбедност, организације које се баве питањима информационе безбедности, представници привреде, организације које се баве питањима локалне самоуправе, као и истакнути представници академске заједнице.
Kако наводе, првом састанку Радне групе присуствовао је и министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић, који је истакао да је овај дан од велике важности за читаво друштво јер се изменама и допунама овог Закона отвара ново поглавље информационе безбедности у Републици Србији.
"У ери четврте индустријске револуције, у којој се налазимо, можемо слободно да кажемо да, информациона безбедност представља изазов, проблематику и егзистенцијално питање свакодневног живота и рада", рекао је Јовановић, наводи се у саопштењу.
Поред бројних предности које нам информационо-комуникационе технологије доносе, министар је рекао да смо сведоци и да се свакодневно суочавамо са изазовима који са собом носе далекосежне последице које захтевају правовремену реакцију, адекватне одговоре, одбрану комплетних националних интереса и читавог друштва на највишем могућем нивоу.
"Пред нама је озбиљан и захтеван посао, велика одговорност, али сам уверен да ћемо заједничким снагама успети да одговоримо на постојеће, као и да предупредимо све будуће изазове које намеће дигитализовано друштво 21. века“, навео је Јовановић.
Додаје се да је једна од важних иницијатива је формирање посебне агенције за информациону безбедност која би обезбедила додатно институционално јачање и ефикасније одговоре на све потенцијалне инциденте и опасности.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.