Цвијановић: Економска сарадња би могла да побољша политичке односе у региону

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Apr.2023, 13:00

Цвијановић: Економска сарадња би могла да побољша политичке односе у региону

Српски члан и председавајућа Председништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је данас да економија и економска сарадња могу да буду рецепт за смиривање политичких односа између земаља региона. Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић Цвијановић је нагласила да је економска сарадња добра >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << основа за боље односе у региону. Мада та сарадња, како је указала, не може да отклони политичко неразумевање о појединим кључним, важним, па и болним питањима.
Она је навела да су и све регионалне иницијативе, као што је „Отворени Балкан“, усмерене на то да земље региона имају добру инфраструктуру. Да се привреди омогући несметана комуникација и да се потом гради и развија економска сарадња.
Цвијановић је рекла да БиХ у том погледу увек наступа свађалачки. Наводећи пример Пељешког моста, који је изградила Хрватска. Чијој се изградњи БиХ противила док мост није изграђен и док се нису виделе економске предности те изградње.
Она је подсетила да се дигла и велика галама у вези са изградњом Рафинерије Брод, пројектом „Бук Бијела“, као и аеродромом у Требињу.
Цвијановић је такође подсетила на то да је Турска хтела да учествује у изградњи ауто-пута Београд-Бањалука-Београд-Сарајево, али да о томе није постигнут договор.
Говорећи о иницијативи „Отворени Балкан“, Цвијановић је рекла да је то веома добар облик сарадње. У којој се отварају велике могућности за све грађане региона. Да би било веома корисно да БиХ постане чланица те организације, чему се противи Федерација БиХ.
Cvijanović: Imovina pripada Srpskoj i reguliše se njenim zakonodavstvom

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Цвијановић: Економска сарадња би могла да побољша политичке односе у региону се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.