Милатовић: Докле год је циљ ЕУ, треба упоредо радити и на регионалној сарадњи

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Apr.2023, 16:10

Милатовић: Докле год је циљ ЕУ, треба упоредо радити и на регионалној сарадњи

Новоизабрани председник Црне Горе Јаков Милатовић рекао је данас, одговарајући на питање да ли ће та земља разматрати одлуку да се прикључи Отвореном Балкану, да је то нешто чиме треба да се позабави наредна влада која ће, каже, бити резултат новог сазива Скупштине Црне Горе. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/Страхиња Аћимовић “Мој политички став је ту врло јасан. И пре него што сам постао министар у Влади Црне Горе, сада политичар и председник Црне Горе ја сам јако пуно и у професионалном смислу радио на унапређењу регионалних економских интеграција Западног Балкана и из Еврпске банке за обнову и развој где сам и радио,”, рекао је Милатовић у ексклузивном интервјуу за Тањуг.
Он је истакао да се сећа да је тада и Мило Ђукановић присуствовао тим почетним састанцима где се стварао Отворени Балкан.
“Он је у међувремену променио негде свој политички тон када је у питању Отворени Балкан”, рекао је Милатовић и оценио да су регионалне економске интеграције неодвојиви део европских интеграција.
“Док год ми будемо држали за циљ пуноправно чланство Црне Горе у ЕУ треба упоредо и радити на свему овоме што се тиче унапређења регионалне економске сарадње”, био је јасан Милатовић.
На питање о доласку у Београд и на који начин жели да унапреди односе са Србијом, Милатовић подсећа да је навео да ће његова прва посета бити Бриселу, одакле ће послати снажну поруку истинског европског пута Црне Горе. “Што се тиче добросуседских односа има ли ишта нормалније него да ми у земљама Западног Балкана имамо најбоље могуће односе? Нажалост, није тако било, али чини ми се да и ова победа над Ђукановићем даје свима нама негде наду да ћемо ући управо у једну нову еру додатне стабилизације добросуседских односа у земљама Западног Балкана, јер управо је то и оно што грађани очекују од Црне Горе и од нас”, рекао је Милатовић.
Како каже, сматра да је трзавица било доста и да је европска будућност Западног Балкана “оно што нас све чека“.
“Регионалне економске интеграције, да ли оне које су већ ту кроз споразум о слободној трговини ЦЕФТА или оне које се одвијају у оквиру кишобрана Берлинског процеса или оне које су отпочеле од самих земаља Западног Балкана попут Отвореног Балкана све оно што иде у корист грађана и привреде у нашим земљама је нешто што треба подржати и на чему треба активно и радити”, рекао је Милатовић.
Додаје и да је “ђаво у детаљима и да све то треба разрадити и погедати”.
Милатовић је рекао да га радују све честитке које је добио, и од председника Александра Вучића, али и од Милановића, а чуо се, каже и са бројим лидерима.
Litvanija zabranila ruskim državljanima da kupuju nekretnine u toj zemlji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Милатовић: Докле год је циљ ЕУ, треба упоредо радити и на регионалној сарадњи се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.